понедельник, 21 ноября 2016 г.

Руденко А.В.
 "Кубаньская Булгария-2"
2015г.

Писля смэрти Кубрата його сыны роздилылы КБ на частыны. Альцек з 10-тыс. войском пишов у центральну Европу. Кубер з войском пэрэкочував на Балканы (Макэдония). Аспарух з 100-тыс. ордою зайшов на тэрыторию нынишньой Болгарии, розбыв рымски войска импэратора Константина ІV пры Онгале, засновав Болгарску дэржаву, змишавшись зи славянамы.
Орда Котрага пэрэйшла на вэрхивья Волги и заснувала Волжзку Булгарию, змишалася там з мистнымы плэмэнамы. Тылы Аспаруха и Котрага прыкрыло на Кубани войско старшого сына Кубрата Батбаяна. Альцек посэлывся в пивничний Италии на зэмлях лангобардив. Назва "Булгари" з тых часив.
Хазары, яки входылы до складу ВБ, писля смэрти Кубрата оддилылыся. Засновалы потужный Хазарскый каганат. Батбаян змушеный був в 672 г. пидкорытыся им и ввийты в Хазарию на правах вэлыкого рэгиону. Вин и його потомкы прыйнялы тытул Балтавар, сталы номинальнымы вождямы зэмэль КБ, столыцю пэрэнэслы в г.Кий на Днипру, поступово змишавшись там зи славянамы. Цепто, всэ як у Ермака. Городкы, вышкы, бикэты, шкуркы. Пэрви двисти год чорни булгары становылы основу хазарского войска. "Тмутаракань" — просто ставка тархана, военачальныка 10тыс. войска.
Писля прыйняття Хазариею иудэйства, було найнято мусульманскэ войско, почалася громадянска вийна, кубаньски булгары одкочувалы на пивнич. Стэпнякы килька столитть памьяталы про втрачени зэмли Кубани. Пошукы князем Игорем Тмутаракани в "Слови" тому доказ. Тому и магычна сыла лэгэнды. Згидно Византийскых джерэл аж до IX столиття Кий управлявся чорными булгарамы, пидлэглымы Хазарскому каганату. Бируни повидомляе, шо языком в Хазарии був змишаный хорезмийско-печенежскый. Печенежскый язык — це тюркскый. Язык хорезмийцив — схидно-иранскый.
И тикы з зоснованням Кыивской Руси и розгрому в 965г. князем Святославом Хазарского каганату, из пануванням Хазарии було покинчено. Чорни булгары и славяны — дви вэлыки частыны насэлэння Кыивской Руси. Чорни булгары и пэрэдалы вольный дух та законы стэпу сичовыкам. Писни про чорнобривых и чорновусых — про ных. Культ гэроя и гэроичных прэдкив, культ войны, культ коня — од булгарскых прэдкив. Булгары — нэ народ, а фэдэрацыя плэмэн, каганат вольных стэпнякив. Потомкы стэпнякив, чорных булгар поступово розширылы мэжи Кыивской Руси до 1/6 зэмного шару.

Комментариев нет:

Отправить комментарий